Mobirise Web Maker

OP D'N TIMP

Pasta

Eén van mijn favoriete pasta gerechten is deze pastaschotel met gorgonzolasaus. Eenvoudig maar heerlijk van smaak.


Ingrediënten 400 gr champignons, olie om te bakken, 350 gr pasta, 300 gr verse spinazie, 1 uitje, 50 gr pijnboompitten, Handje geraspte kaas, 75 gr gorgonzola, 125 ml slagroom, 125 ml melk, 20 gr bloem, 20 gr boter.


Bereiding


Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem er door. Laat het mengsel 2 minuutje bakken en garen. Giet de melk er bij en roer tot een gladde saus. Roer daarna de room er door. Kruimel de gorgonzola er bij en roer tot deze gesmolten is.


Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snipper het uitje en bak in een pan met een beetje olie. Voeg de champignons toe en als deze beginnen te slinken de spinazie. Schep de pijnboompitten en pasta er door. Giet de gorgonzolasaus er bij en schep goed door. Doe dan alles in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven.