OP D'N TIMP

Lasagne

Ingredienten Olijfolie, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 takje verse basilicum, 5 ons rundergehakt, 2 blikken gepelde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, zout, italiaanse kruiden, 1 pak lasagne (ovenklaar) of lasagne die eerst gekookt moet worden, 2 bolletjes mozzarella, 2 ons parmezaanse kaas, 2 ons gewassen spinazie, champignons, 1 rode paprika


Heerlijke lasagne naar een recept van Antonio


Voorbereiding


Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Hak de uien, champignons en paprika in kleine stukjes en prak de gepelde tomaten fijn. Snijd de mozzarellakaasjes in dunne plakjes, en hak de basilicum.


Bereiding


Fruit de uien in de olijfolie en pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe er de champignons en paprika bij en na enkele minuten de geprakte tomaten. Voeg vervolgens de tomatenpuree,zout, peper, de italiaanse kruiden en de basilicum toe. De tomatensaus is nu klaar.


Gebruik een grote rechthoekige ovenschaal met deksel. Leg op de bodem een laagje tomatensaus en daarop plakken lasagne. Herhaal dit 3 tot 4 keer en voeg afwisselend plakjes van de mozzarella, de parmezaanse kaas en spinazie toe. Sluit af met de kaas. Doe de deksel op de schaal, en zet de lasagne zo'n 40 minuten in de oven.


Serveertips


Serveer de lasagne met afgebakken ciabatta, salade en een glas rode wijn.